... jak vypadá život nás - salesiánských dobrovolníků - v Lesothu, Mexiku, Indii, Zambii anebo třeba po návratu tady v ČR...

LITVA - Marie Šafaříková - Maisto banka

3. 2. 2009 20:11

Na svatého Martina se v centru konala velice hezká oslava, vyráběli jsme lucerničky a potom sestra Rita četla příběh o sv. Martinu a následovala malá oslava.

Teď dva dny se konala akce s názvem „Maisto banka“ - v překladu jídlová banka. Hlavním organizátorem je Charita a této sbírky se může zúčastnit každá organizace se sociálním zaměřením. Jedná se o dva dny, pátek odpoledne a sobota a každá organizace je v určitém supermarketu. U vchodu se rozdávají letáčky s názvy - konzerva, olej, čaj a pak na druhé je seznam možností, co lidé mohou koupit a dát lidem, kteří jsou u kasy. Také tam je napsáno kolik jídla se vybralo minulý rok a kolik se z toho najedlo lidí v sociálních organizacích.  Jedná se většinou o dlouho trvající věci jako proso, rýže, těstoviny… Skupinky od nás z centra se střídali po 4 hodinách.

Sociální sféra tady totiž není moc podporována státem. Vláda začala prý nějaký vývoj v sociální sféře před dvěma roky. A nevládní organizace, které jsou většinou historicky navázány na katolickou církev, žijí z projektů a peněz Evropské Unie. Je to pouze hrubý nástin pro malou představu.

Zobrazeno 1289×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková