... jak vypadá život nás - salesiánských dobrovolníků - v Lesothu, Mexiku, Indii, Zambii anebo třeba po návratu tady v ČR...

AKSANTI zaútočilo na všechny smysly!

16. 6. 2009 23:08

"Víte, proč má černoch bílou dlaň?" Touto otázkou zahájil Leonardo z Angoly v sobotu 13. 6. 2009 program AKSANTI. Večer plný exotických zemí, zvuků i vůní navštívilo přes 100 hostů.

Během jediné hodiny procestovali diváci postupně celý svět: Mexiko, Kongo, Bulharsko, Indii a Jihoafrickou republiku. Jejich průvodci na cestě byli bývalí i budoucí salesiánští dobrovolníci.

Sedm šťastných výherců si za své správné odpovědi odneslo malou knížku afrických pohádek.

Zlatým hřebem celého programu, který proběhl v kostele sv. Terezie v Praze-Kobylisích, bylo slůvko na dobrou noc. Všem přítomným ho pověděl salesián Štěpán Musil. Přes skype nám přímo z dalekého Súdánu zamávalo spolu se Štěpánem i několik afrických dětí.

Romská hudební skupina Jula Banga a jeho hosté, která program doprovázela, roztleskala svým uchvacujícím vystoupením na závěr celé publikum.

A pak už se jen hodovalo, slavilo a besedovalo. Kdo nepřišel o patro níže do farního sálu, o mnoho přišel. Řekněte sami, kdy máte možnost vyzkoušet mexické sombrero nebo indické sárí? Kdy se vám poštěstí ochutnat zároveň mexickou, indickou, africkou i bulharskou kuchyni? Kdy vám někdy nabídl bulharskou růžovou marmeládu vyráběnou z proslavených kazanlackých růží? A to všechno v přítomnosti mnoha zajímavých lidí, kteří o těchto zemí již vědí opravdu své.

Během celého večera bylo možné se registrovat do Klubu Přátel adopce nablízko. Velké díky patří nejen organizátorům a dobrovolníků, bez nichž by tento program opravdu nemohl proběhnout tak skvěle, ale také Ministerstvu zahraničních věcí za jeho finanční podporu projektu Adopce nablízko.

 Určitě nezapomeňte se podívat na všechny fotografie z letošního AKSANTI!

Jana Švecová

PS: A už víte, proč má černoch bílou dlaň? ..... Je to prý projev solidarity černochů s bělochy. :)

Zobrazeno 1142×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková