... jak vypadá život nás - salesiánských dobrovolníků - v Lesothu, Mexiku, Indii, Zambii anebo třeba po návratu tady v ČR...

Hledáme nové zájemce o pomoc dětem ve světě

"Každý den procvičujeme s nejslabšími čtvrťáčky matematiku. Dělají pokroky. Dokonce i mňoukající Chinappa se naučil odčítat jinak než kreslením čáreček. Máme z něj radost." Chcete zažít podobnou radost jako Maruška a Kája v Indii? Do 30. září 2010 se můžete hlásit na novou přípravu dobrovolníků.

 

 

 

 

Země pomoci: ČR, Slovensko, Bulharsko, Německo, Nizozemí, Indie, Mexiko, Kongo, JAR, příp. další.

Doba pomoci: 10-12 měsíců nebo 1 měsíc (červenec) pouze v Bulharsku (letní tábory pro romské i bulharské děti).

Eva Sobková - LesothoNáplň činnosti: podle vlastních schopností - výuka (technické učiliště, školy apod.), doučování,  volnočasové aktivity, manuální práce, administrativa.

Podmínky: 18-35 let, vhodná motivace (proč?), zkušenost v práci s dětmi nebo alespoň touha ji získat během přípravy, přiměřený zdravotní stav, znalost jazyka, otevřenost k práci a životě v křesťanském prostředí.

Povinná příprava: 8 víkendových setkání (říjen 2010 – červen 2011), příp. zkušební praxe v některém salesiánském středisku mládeže v ČR.

Přihlášky: na [email protected] nebo online tady. Individuální konzultace  na stejném mailu nebo na 605842369 (Jana Švecová).

Info: www.mladez.sdb.cz/cagliero-salesiansky-volontariat nebo www.adopcenablizko.cz.  Nejvíce však prozradí dopisy od dobrovolníků přímo z terénu...

 

„Držme se maličkostí, ale konejme je s vytrvalostí“, říkával Don Bosco. Každá pomoc je jen kapka v moři, ale bez vody by moře bylo jen pouští. Těšíme se na společnou cestu k moři.

Za celý tým Cagliero Jana Švecová

Letáček  (obrázek JPEG)Letáček ke stažení a vyvěšení ve vašich místech.

Zobrazeno 1265×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková